Frågor och svar sommarkollo

Här finns vanliga frågor och svar om Rudebacken

Hur lång är en kolloperiod?
De fyra första kolloperioderna består av 10 nätter och 11 dagar. Ridkollot består av 9 nätter och 8 dagar. 

Hur tar man sig till och från Rudebacken?
Föräldrarna ansvarar för att kollodeltagarna tar sig till och från Rudebacken. Information om tider kommer din stödperson att informera dig om.

Vilka måltider ingår?
Det serveras tre lagade mål mat varje dag; frukost, lunch och middag samt mellanmål och kvällsfika. Kom ihåg att informera din stödperson om du har specialkost på grund av allergi eller andra skäl.

Hur många bor i varje rum?
Rummen är avsedda för en till två kollodeltagare. Om du har önskemål om att sova själv eller tillsammans med någon annan deltagare går det bra att säga till ledarna.

Vad ska man ta med mig?
Här på hemsidan  finns en packlista för tips på sådant som är bra att ha med sig. Under kollovistelsen finns tvättmaskin att tillgå. Med anledning av begränsade tvättmöjligheter ser vi gärna att du packar med kläder som räcker för hela vistelsen.

Hur många ledare finns det på sommarkolloperioden?
Varje period finns mellan fem och sex korttidsledare. De finns till för att ge dig det stöd du behöver. En av dem är din stödperson. På nätterna sover en av korttidsledarna alltid i jourrummet. Dit kan du gå och be om hjälp om du behöver.

Hur gör man med värdesaker?
På kollo har vi inte möjlighet att ta ansvar för dina värdesaker. Kontanter kan du ta med och lämna i ett kuvert som kolloledarna låser in. Resterande värdesaker är bättre att lämna kvar hemma.

Finns det hjälpmedel på Rudebacken?
Om du har behov av hjälpmedel, exempelvis timstock eller inkontinensskydd, önskar vi att du tar med det till kollo.

Vad gäller kring hantering av mediciner?
Om du har behov av medicin under kollo måste den vara delad i dosett. Tillsammans med dosetten behöver din stödperson få en aktuell medicinlista.

Har du några frågor?
Kontakta verksamhetschef Ida Gustafsson, 076-770 96 44.